Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Cykling och cykelvägar

I kommunen finns det cirka 30 km gång- och cykelvägar. Dessutom finns den asfalterade före detta järnvägen Klarälvsbanan som går genom hela kommunen.

Karta


Karta över de flesta gång- och cykelvägarna finns nedan.

Visa Cykelstråk i Forshaga kommun på en större karta

Felanmälan

Rapportera gärna fel du upptäcker när du är ute och går eller cyklar. Det kan vara trasig belysning eller fel på vägskyltar. Anmäler gör du via länken felanmälan.

Klarälvsbanan för cykel, inlines och skidor

Den asfalterade cykelleden Klarälvsbanan sträcker sig genom hela kommunen från söder till norr. Klarälvsbanan är en gammal järnväg som kommunen asfalterat. Den är totalt 90 km lång mellan Karlstad och Uddeholm (Hagfors) varav cirka 34 km i Forshaga kommun. Delar av Klarälvsbanan går genom de centrala Deje och Forshaga. Det gör att det är nära till affärer, restauranger och annan service.

Klarälvsbanan är en del av Sverigeledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är en cykelled genom hela Sverige. Klarälvsbanan är perfekt att åka inlines på eller bara promenera. Kommunen sopar Klarälvsbanan flera gånger under säsongen. Vintertid plogar vi den bara i tätorterna. Från Forshaga (Bengtsbol) mot Karlstad är det skidspår på banan.

Karta

På turistkartan som utkommer årligen finns cykelvägarna utmärkta. Kartan kan du hämta bland annat på Infopoint i Forshagalärcenter, biblioteken och i kommunhuset.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-10-11

Sidan uppdaterad:

2018-10-11

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00