Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Mat på vårdboenden

Måltiderna vid kommunens vårdboenden fördelas på tre huvudmål och flera mellanmål. Mer om kosten och tillagningen kan du se på filmen om kommunens kostverksamhet.

Näringsrik mat

När man blir äldre eller sjuk kan det blir problem både att laga mat och att få tillräckligt med näring. Även ett funktionshinder kan göra det svårare att laga mat eller ta bort förmågan att äta själv. Därför är det viktigt att maten är näringsriktig och att den fördelas på många måltider.

Livsmedelsverket har utfärdat råd om bra mat inom äldreomsorgenlänk till annan webbplats. Råden handlar om äldre som får stöd med mat och måltider genom kommunen, antingen på äldreboende eller i det egna hemmet.

Kommunen följer Livsmedelsverkets och Socialstyrelsens råd om måltider och hur måltiderna fördelas över dagen. Detta innebär följande:

- Den dagliga födan ska fördelas på tre huvudmål samt två-tre mellanmål
- Tiden mellan måltiderna bör inte vara längre än tre timmar
- Nattfastan ska inte vara längre än högst elva timmar

Måltidspolicy

Kommunfullmäktige antog den 8 november 2016 en måltidspolicyPDF för att kvalitetssäkra kommunens hela måltidsverksamhet. Varje enhet inom måltidsverksamheten ansvarar för att policyn följs.

Matsedel

Kostenheten erbjuder alltid två olika rätter till lunch.

Här kan du se aktuell matsedel.PDF

Två rätter anges inte alltid för varje dag på matsedeln. Det beror på att menyn för vissa dagar bestäms med kort framförhållning.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-08-14

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00