Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Att studera på Vuxenutbildningen

När du är antagen till en utbildning eller en kurs på Vuxenutbildnignen i Forshaga får du ett antagningsbesked. Där finns information som rör dina studier och de kurser du är antagen till. Här finnder du mer information om att studera på Vuxenutbildningen i Forshaga

Forshaga Lärcenter

All närundervisning sker vid Studiecenter i Forshaga Lärcenter. Här finns det utrymmen för självstudier och grupparbeten samt klassrum.

Alla elever har också tillgång till ett pentry med mikrovågsugnar där eleverna själva ansvarar för att hålla ordning.

I Forshaga Lärcenter finns ett café där du kan handla kaffe, te, smörgåsar, sallader och bakverk.

Litteratur

Du är själv ansvarig för att köpa den kurslitteratur som behövs för varje ämne. Litteraturlistan hittar du som en länk här på vår webbplats. Böckerna kan beställas i en bokhandel.

Eftersom lektionstiden för gymnasiekurserna är komprimerad och kurserna läses intensivt under studieperioden, förutsätter vi att du har litteraturen med dig vid skolstart. Läser du kurser på grundläggande nivå så får du information om vilken bok du ska köpa på första lektionen.

 

Lärplattformen Canvas

Vuxenutbildningen i Forshaga använder en lärplattform som heter Canvas.

Canvas är vårt digitala klassrum där läraren använder Canvas för att publicera meddelanden, kursplaner och andra dokument som skall vara tillgängliga för elever. Det är även möjligt för läraren att skapa utvärderingar, prov och inlämningsuppgifter. Allt kursmaterial finns samlat på ett ställe.

Du kommer att få ett mejl där inloggningsuppgifter och information om plattformen finns förklarad. Du når din inloggningssida genom att skriva forshaga.instructure.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Närundervisning

Om du studerar på närundervisning gäller studieperioden. Du studerar enligt schema där undervisningstid, handledningstid och resurstid framgår. Observera att studier på grundläggande nivå (grundvux) alltid sker som närundervisning. 

Distans

Vi erbjuder även vissa gymnasiekurser genom distansundervisning. Detta är ett alternativ för dig som inte kan följa vår schemalagda undervisning på dagtid. Elever erbjuds handledning på Forshaga lärcenter och i kurserna ingår någon eller några obligatoriska närträffar, exempelvis vid kursstart och vid provtillfällen.

Nationella prov för elever som studerar på distans

Nationella prov kan dock inte genomföras på distans då proven enligt Skolverkets föreskrifter inte får överföras till digitalt format. En elev som läser på distans behöver därför genomföra provet i en lokal som tillhör den kommunala vuxenutbildningen, t.ex. på den ort där eleven är bosatt. Detta kan ske efter överenskommelse med skolan och din lärare.

Schema

Du kan se ditt schema genom att klicka på länken här på sidan. Där skriver du in ditt personnummer för att få fram ditt schema.
Höstens schema kommer att vara tillgängligt från mitten av augusti. Schemat är preliminärt och kan komma att ändras. Vill du ha hjälp med att få fram ditt schema så kan du kontakta adminstrationen så hjälper de dig.

Betyg

Betygen baseras på de prestationer som du uppvisar. Betyg sätts efter en nationell betygsskala med sex steg. Betygsstegen ges beteckningarna A, B, C, D, E och F där A-E står för godkända resultat och F står för ej godkänt resultat. Om det saknas underlag för bedömning av en elevs kunskaper i ett ämne, på grund av att eleven har varit frånvarande, ska betyg inte sättas i ämnet. Detta markeras med ett streck (-) i betygskatalogen.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2017-08-24

Genvägar


Schema

Schemalänk till annan webbplats 2017

Skriv in ditt personnummer för att se ditt schema, ÅÅMMDD-NNNN, tex 750101-1111

Tänk på att schemat är preliminärt och kan komma att ändras

Övrigt

Sidan uppdaterad:

2017-08-24

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00