Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Vård- och omsorgsutbildning

En yrkesutbildning inom vård och omsorg, med goda möjligheter till arbete efter avslutade studier.

Närdistans

Utbildningen ges som s.k. ”närdistans”, det kommer att erbjuds kontinuerliga schemalagda lektioner i varje kurs varje eller varannan vecka. Några av lektionerna innehåller obligatoriska examinerande moment medan andra är valfria.

Eleverna kommer genom vår webbaserade lärplattform att få stöd och hjälp i sina studier. Några av kurserna innehåller praktikperioder som kan vara obligatoriska moment i kursen.

Vård- och omsorgsutbildningen startar två gånger per år. Detta ökar möjligheten för kommunens invånare att utbilda sig inom vårdsektorn.

Fristående kurser

Personer som vill läsa enstaka kurser för att komplettera tidigare utbildning eller läsa enstaka kurser för att bredda sin kompetens är välkomna att söka kurser inom vård- och omsorgsutbildningen. Även för dessa kommer schemalagda närträffar erbjudas på samma sätt som för de som läser hela utbildningen hos oss.

Diplom

Efter genomgången utbildning på minst 1500 poäng får eleven ett diplom utfärdat av Vård- och omsorgscollege. Vård och omsorgscollege, VOC, är en samverkansform mellan yrkesliv och utbildning som arbetar för god kvalitet och en modern utbildning. Diplomet är meriterande vid anställning inom vård och omsorgsverksamheterna i Värmland.

Innan du söker rekommenderar vi att du kontaktar vår studie- och yrkesvägledare för att göra en första studieplanering.

Efter avslutad utbildning kan de studerande arbeta som:

  • Personlig assistent
  • Skötare
  • Vårdare
  • Undersköterska

För mer information kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2017-12-12

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00