Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Buss- och tågkort till gymnasieelever 2018/2019

Du som är gymnasieelev, folkbokförd i Forshaga kommun och har sex kilometer eller mer mellan gymnasieskolan och hemmet har rätt till ett buss-/tågkort. Det gäller dig som är född 1999 eller senare och som går eller ska börja gymnasiet, oavsett om du går på en kommunal eller fristående gymnasieskola. Kommunen ansvarar för utdelning av buss-/ tågkort med gymnasieladdning till gymnasieelever.

Utdelning av busskort - OBS ny rutin hösten 2018!

I år kommer vi att finnas på plats på Forshaga lärcenter och Kulturhuset i Deje för att dela ut korten inför skolstart hösten 2018. Det är viktigt att du tar med giltig legitimation när du hämtar ut ditt kort. Ska du hämta ut kortet åt någon annan ska både din och mottagarens legitimation visas. Börjar du första året på gymnasiet ska du även ta med dig ditt antagningsbesked till gymnasieskolan.

Utdelning av buss-/tågkort

  • Forshaga lärcenter
    Tisdag 14/8 klockan 13-18
  • Kulturhuset i Deje
    Onsdag 15/8 klockan 13-18

Tänk på att:

  • Ditt buss-/ tågkort är personligt. Det betyder att du inte får låna ut ditt kort till någon annan. Tänk på att ditt buss-/ tågkort är en värdehandling, var rädd om det.
  • Har du ansökt om inackorderingsstöd/bidrag hos kommunen eller CSN och fått det beviljat har du ej rätt till buss-/ tågkort. Du kan alltså inte få både buss-/ tågkort och inackorderingsstöd.
  • Om du inte använder ditt kort, avbryter studierna, flyttar eller blir inackorderad ska du lämna tillbaka ditt buss-/ tågkort till Forshaga kommun. Du kan annars komma att bli betalningsskyldig. Kommuen har rätt att spärra kort för elev som inte längre är folkbokförd i kommunen.

 

Borttappat eller stulet kort

Ditt buss-/ tågkort är en värdehandling och ska behandlas som en sådan. Om du tappar bort ditt kort eller om kortet blir stulet, vänder du dig till Forshaga kommun som spärrar ditt gamla kort och du får köpa ett nytt kort för 200 kr, du kan betala kontant eller med swish.

Du bekostar resorna till och från skolan själv tills du hämtat ditt nya kort i receptionen i kommunhuset. 

Mer information finns att läsa på Värmlandstrafiks hemsida.

Vid frågor kontakta

Elisabeth Olofsson

Telefon: 054-17 21 80
E-post: elisabeth.olofsson@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-08-10

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00