Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Buss-/ tågkort till Gymnasieelever 2017/2018

Viktig information till dig som har Buss-/ tågkort.

Buss-/ tågkort är en värdehandling och det är personligt. Det är viktigt att du har med alla tre delar när du använder ditt Buss-/ tågkort.

Läs mer i Viktig information om Buss-/ tågkortPDF

Kommunen ansvarar för utdelning av buss-/ tågkort med gymnasieladdning till gymnasieelever som är folkbokförda i Forshaga kommun och har 6 km eller mer mellan gymnasieskolan och hemmet. Det gäller elever födda 1998 eller senare som går eller ska börja gymnasiet, oavsett om de går på kommunala eller fristående gymnasieskolor.

Inför höstens skolstart, augusti 2018 kommer vi att skicka ut buss-/ tågkort till de elever som är berättigade. Vi kommer att påbörja utskicken av buss-/ tågkort under vecka 32.

Buss-/ tågkorten gäller i hela länet, dygnet runt, alla dagar i veckan under perioden perioden 15 augusti 2017 till 15 juni 2018 med undantag för jullovet.

Ditt buss-/ tågkort är personligt. Det betyder att du inte får låna ut ditt kort till någon annan.

Har du ansökt om inackorderingsstöd/bidrag hos kommunen eller CSN och fått det beviljat har du ej rätt till buss-/ tågkort. Du kan alltså inte få både buss-/ tågkort och inackorderingsstöd.

Om du inte använder ditt kort, avbryter studierna, flyttar eller blir inackorderad ska du lämna tillbaka ditt buss-/ tågkort till Forshaga kommun. Du kan annars komma att bli betalningsskyldig. Kommuen har rätt att spärra kort för elev som inte längre är folkbokförd i kommunen.

Borttappat eller stulet kort

Ditt buss-/ tågkort är en värdehandling och ska behandlas som en sådan.

Om du tappar bort ditt kort eller om kortet blir stulet, vänder du dig till Forshaga kommun som spärrar ditt gamla kort och du får köpa ett nytt kort för 200 kr, du kan betala kontant eller med swish.

Du bekostar resorna till och från skolan själv tills du hämtat ditt nya kort i receptionen i kommunhuset.

 

Mer information finns att läsa på Värmlandstrafiks hemsida.

Vid frågor kontakta

Elisabeth Olofsson

Telefon: 054-17 21 80
E-post: elisabeth.olofsson@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-02-05

 

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2018-02-05

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00