Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Måltider i skolan

Här hittar du terminens matsedel för lunchen i skolan. Du kan också se en film om bland annat mat i skolan. Om ditt barn behöver specialkost måste du anmäla det till skolan.

Matsedel

Matsedeln hittar du på flera sätt:

Som pdf att skriva utPDF

I mobilen eller läsplattan

På webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lunch i skolan

Lunchen ska täcka cirka 30 procent av den näring ett barn behöver varje dag. Måltiden ska vara god, allsidig och serveras i en lugn miljö.

Matsedeln för skolan följer i huvudsak Livsmedelsverkets rekommendationer. Omkring 75 procent av maten lagas från grunden och skolorna serverar varje dag en buffé med minst en varmrätt samt en vegetarisk rätt. Därutöver finns ett rikligt salladsbord, bordsmargarin, bröd och mjölk. Våra matgäster tar sin mat själva och får äta vad de vill av lunchbuffén.

Livsmedelsverkets hemsidalänk till annan webbplats finns mycket att läsa om måltider i skolan.

Specialkost

Om ditt barn behöver specialkost på grund av allergi ska du anmäla detta till skolan. Ett barns allergi kan förändras och därför är det viktigt att du lämnar in ansökan varje år. Är barnet glutenintolerant räcker det att lämna intyg en gång.

Blankett får du i skolan och när du fyllt i blanketten, lämnar du den till klassläraren tillsammans med ett läkarintyg som visar behovet av specialkost.

Du behöver inte lämna intyg vid diabetes, vegetarisk mat eller om du inte äter griskött. Det finns alltid alternativ i utbudet av mat.

Besök

Föräldrar är välkomna att en gång per termin följa med sitt barn och utan kostnad äta i lunchrestaurangen.

Är du intresserad att besöka kommunens kök, träffa kockarna och se när de lagar maten? Kontakta då en av våra restauranger och boka en tid.

Kontakt

Kostchef Maria Källström, telefon 054-17 20 39
Dejeskolan restaurang Matstjärnan, telefon 0552-447 31
Forshaga Lärcenters restaurang, telefon 054-17 22 63

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-12-20

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00