Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Måltider i skolan

Här hittar du terminens matsedel för lunchen i skolan. Om ditt barn behöver specialkost måste du anmäla det till skolan.

Matsedel

Matsedeln hittar du på flera sätt:

I mobilen eller läsplattan

På webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lunch i skolan

Lunchen ska täcka cirka 30 procent av den näring ett barn behöver varje dag. Måltiden ska vara god, allsidig och serveras i en lugn miljö.

Matsedeln för skolan följer i huvudsak Livsmedelsverkets rekommendationer. Omkring 75 procent av maten lagas från grunden och skolorna serverar varje dag en buffé med minst två varmrätter varav en är vegetarisk. Därutöver finns flera sallader, bröd, bordsmargarin och mjölk.

Livsmedelsverkets hemsidalänk till annan webbplats finns mycket att läsa om måltider i skolan.

Specialkost

Om ditt barn behöver specialkost på grund av allergi ska du anmäla detta till skolan. Ett barns allergi kan förändras och därför är det viktigt att du lämnar in ansökan varje år. Är barnet glutenintolerant räcker det att lämna intyg en gång.

Blankett får du i skolan och när du fyllt i blanketten, lämnar du den till klassläraren tillsammans med ett läkarintyg som visar behovet av specialkost.

Du behöver inte lämna intyg vid diabetes, vegetarisk mat eller om du inte äter griskött. Det finns alltid alternativ i utbudet av mat.

Besök

Föräldrar är välkomna att en gång per termin följa med sitt barn och utan kostnad äta i lunchrestaurangen.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-06-10

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00