Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Kommunmaskoten Björn

Björn är Forshaga kommuns maskot och brukar besöka olika evenemang.

Björn är Forshaga kommuns maskot. Han kan dyka upp på evenemang runt omkring i Forshaga kommun eller för att representera Forshaga kommun. Björn är alltid glad och gillar alla. Det bästa han vet är att kramas.

Historien kring kommunens maskotar

Nallen har blivit något av en symbol för Forshaga genom åren, tack vare att alla nyfödda invånare får en alldeles egen på våra bebisuppvaktningar. Genom en tävling som arrangerades 2005 där barn lämnade förslag på vad maskoten skulle heta föll valet på namnet Älvis.

Älvis hade en trogen tjänst som maskot i många år innan det var dags att förnya nallemodellen. 2010 lämnade han över uppdraget till sina kusiner Älva och Björn som fortsatte bebisuppvaktningarna tillsammans med kommunalrådet.

Maskoten Björn

2013 bestämde vi oss för att utveckla Björn genom att göra en dräkt som ser ut som honom, att bära vid olika sammanhang för att representera Forshaga kommun.

Syftet är att marknadsföra vår kommun utifrån de värden som vi står för. Björn levandegör vårt varumärke och är en jättebra ”reklampelare” för Forshaga kommun. Han är mycket populär när han är ute på sina uppdrag.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-01-23

Kommunmaskoten Björn som får en kram

Gå direkt till


Sidan uppdaterad:

2018-01-23

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00