Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Babysim

Babysim är en familjeaktivitet där barn mellan 0-2 år badar tillsammans med en vuxen. Syftet är att genom lek och utan prestationskrav stimulera barnet i sin utveckling och ge det vattenvana.

Badet genomförs helt på föräldrarnas ansvar under ledning av en instruktör i 32-gradigt vatten. Barnet ska väga minst fem kg, ha läkt navel, vara i god kondition och av föräldrarna uppfattas som friskt. Vi rekommenderar intresserade att komma och titta på och få information om babysim så tidigt som möjligt, gärna innan barnet är fött. Läs gärna en bok om babysim, finns att låna på biblioteket, eller se den videofilm som visas i serveringen under babysimtiden.

Förberedelser hemma

Se till att barnet får bada med välbehag. Till att börja med i badbalja och så snart som möjligt i badkaret tillsammans med mamma eller pappa. Sänk efterhand temperaturen från 37 ner till ca 34 grader. Se till att både du själv och barnet får vatten i ansiktet, använd exempelvis handen eller en vattenkanna. Var lugn och avspänd. Ryck aldrig upp barnet om det skulle få munnen under vattnet. Se bara till att det kommer i bröstläge genom att du tar barnet till dig och lutar dig bakåt. Det är viktigt att hålla ögonkontakt med barnet. När barnet upplevt 34-gradigt vatten är det dags att komma till simhallen. Det kan hända att det räcker med att bara uppleva bassängmiljön vid första besöket, speciellt om barnet är över tre månader. Gå inte i med barnet på egen hand utan ta kontakt med instruktören som visar hur premiärdoppet fungerar. Ha inte för bråttom! Dagen för premiärdoppet bör vara en bra dag både för barnet och föräldern.

Avgifter

För att få delta i Deje simhalls babysim måste familjen lösa ett deltagarkort. Det gäller från det datum det lösts och ett år framåt. Kortet berättigar även till bad på simhallens övriga öppettider för allmänheten. Vid första badtillfället erlägges en avgift på 250 kr. För de som sedan väljer att fortsätta, dras dessa 250 kr av vid köp av deltagarkort.

Anmälan

Föranmälan till babysim behövs inte. Anmäl däremot i receptionen varje gång och meddela hur många som badar.

Tänk på att

Tvätta hela kroppen, utan baddräkt, omedelbart före bassängbadet (tvättning hemma före räcker inte eftersom hud, hår, svett och bakterier ständigt avgår från kroppen). Gäller alla utom spädbarnet. Ta gärna med en stor handduk att svepa in det i. Man måste använda skoskydd eller vara barfota i omklädningsrum och våtutrymmen. Gäller alla! Barnvagnar lämnas i foajen av utrymmes- städ- och brandsäkerhetskäl. Efter badet i bassäng tvättar du av barnet i de baljor som finns inne i simhallen. Babysim är säkert och ofarligt när det utövas på rätt sätt. Alla barn föds orädda och tycker om vatten, rädsla för vatten är något man lär. All kontakt med vatten ska vara behaglig. Trygghet är viktigt för ett spädbarn. Den uppnås genom att den vuxne själv känner sig trygg och håller ögonkontakt med barnet.

Babysim är ett underbart sätt att umgås

Intresserad?

Ring gärna och prata med instruktören, tel. 0552-44670 eller titta i vår broschyrPDF.

Dela denna information:

Tipsa en kompis
  • Informationsägare: Morgan Häggbom, förvaltningschef kommunteknik och service

Sidan uppdaterad: 2018-03-14

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00