Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Lotteritillstånd

Ideella föreningar kan ansöka om tillstånd att starta och sälja lotter inom Forshaga kommun. Den praktiska handläggningen av lotteritillstånden sköts av kommunsekreteraren.

Vem som kan få tillstånd, förutsättningar för tillstånd, lotterier som kräver registrering och vilka lotterier som inte behöver tillstånd regleras i  Lotterilagen paragraf 15–20.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ett lotteritillstånd är i Forshaga kommun kostnadsfri. 

Läs mer om regler och allmänna råd för kommunala lotterier på Lotteriinspektionens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreningen ska utse en person som är ansvarig för lotteriet som bland annat skickar in lotteriredovisningen till kommunen. Föreningen utser också en lotterikontrollant.

En gång årligen ska en skriftlig redovisning lämnas in till kommunen. Denna görs på särskild blankett av föreningen tillsammans med lotterikontrollanten.

E-tjänster och blanketter, här hittar du ansökan lotteritillstånd och lotteriredovisninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Maj-Britt Westlund, kommunsekreterare
E-post: maj-britt.westlund@forshaga.se
Telefon: 054-17 20 08

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-08-13

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00