Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Förvaltarfrihetsbevis

Ibland behöver du bevisa att du inte har en förvaltare. Då kan Överförmyndarnämnd i samverkan hjälpa dig så att du får ett bevis.

När du ansöker om tillstånd hos en del myndigheter kan det krävas ett bevis på att du inte har förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 7 §. 

Förvaltarfrihetsbeviset krävs bland annat om du ska bli fastighetsmäklare, advokat, auktoriserad revisor eller ansvarig utgivare för en tidning.

Överförmyndarnämnd i samverkan kan hjälpa dig med ett förvaltarfrihetsbevis om du är folkbokförd i Forshaga, Grums, Hagfors, Kil eller Munkfors.

Så här gör du för att få ett förvaltarfrihetsbevis

Skicka ett personbevis till överförmyndarkontoret och ange i brevet att du behöver ett förvaltarfrihetsbevis. Personbeviset ska inte vara äldre än tre månader. På www.skatteverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du skaffa dig ett personbevis. Som ändamål för personbeviset bör du ange förvaltarfrihetsbevis.

Överförmyndarnämnden kontrollerar att det angivna personnumret inte förekommer i vårt register över förvaltarskapsärendena. Förvaltarfrihetsbeviset skickas sedan till den adress där du är folkbokförd.

Förvaltarfrihetsbevis är gratis.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-03-19

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2018-03-19

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00