Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Asylboenden och andra tillfälliga boenden

Här hittar du som fastighetsägare en sammanställning av vad som gäller om du funderar på att starta upp ett asylboende eller annan flyktingverksamhet, vad gäller lagar, regler och tillstånd från kommunen.

Oavsett vilken sorts verksamhet du tänker bedriva så påverkas du av lagar och regler i form av exempelvis ett bygglov där lokalen måste anpassas för verksamheten, hälsoskyddsregler kring inomhusmiljön och lagar kring livsmedelshantering.

Under rubriken Dokument här på sidan hittar du riktlinjer kring hur kommunen hanterar flyktingboenden innan en uppstart vad gäller bygglov, hälso- och miljöskydd samt livsmedelshantering.

I stort så är det samma lagar och regler som gäller vid en uppstart av flyktingboenden och andra tillfälliga boenden, som vid andra verksamheter. Det är alltså ingen skillnad i vilka krav kommunen ställer i ex. en bygglovsprövning eller ett tillsynsbesök.

Tänk på att även om du som fastighetsägare har ett avtal med Migrationsverket, så kan du behöva olika tillstånd hos kommunen innan du startar din verksamhet.

Forshaga och Munkfors kommun går efter Boverkets rekommendationer och vi försöker uppdatera våra riktlinjer allteftersom ändringar görs där.

Är du osäker på vad som gäller är du välkommen att höra av dig till miljö- och byggförvaltningen. Du når oss via växeln på tel 054-17 20 00.

Dela denna information:

Tipsa en kompis
  • Informationsägare: Urban Ledin, förvaltningschef miljö och bygg

Sidan uppdaterad: 2017-03-27

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00