Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Praktikarbete, sommarjobb

Varje år erbjuds de som normalt slutar nian ett kortare sommarjobb med sex timmars arbetsdag.

En ålderkull blir prioriterad och för 2018 är det de som är födda 2002. Blir det platser över går de till äldre sökande. Ansökningstiden börjar 3 april då vi släpper vilka jobb som finns tillgängliga. Senast den 27 april behöver vi din ansökan. Blanketter kommer att finnas att ladda ner från webben (denna sida) och den kommer också gå att hämta i kommunhusets reception.

Arbetsplatserna är fördelade på olika föreningar och inom kommunens avdelningar. Det är inte meningen att sommarjobbet ska ersätta någon ordinarie anställd utan mera vara som en prova på plats.

Man ska vara folkbokförd i kommunen för att få jobb.

 

Drömsommarjobb

Förutom feriearbete erbjuder kommunen tillsammans med Hubben drömsommarjobb till kommunens ungdomar. Målet med drömsommarjobb är att du ska få jobba med någonting som du brinner för och samtidigt samla på dig erfarenhet och lärdom om att driva ett projekt. Tidigare deltagare har bland annat arrangerat talangshow för unga och barn, uppträtt med musik och sång på äldreboendena i Forshaga och Deje, arrangerat konserter, drivit sommarcafé, gett ut en tidning, producerat filmer och haft fotoutställningar.

Alla idéer och förslag är välkomna men vi vill att du fyller i drömplanen (kommer strax) och beskriver hur du tänker jobba under de veckorna drömsommarjobbet pågår. Du kommer självklart ha tillgång till coacher under dessa veckor som kommer att hjälpa dig på vägen och mot dina mål. Begränsat antal platser.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-03-29

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00