Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Leverantör till offentlig sektor?

Informationsmöte den 22 januari om lagkravet om obligatorisk e-fakturering.

Från och med april 2019 är det lagkrav på att alla som levererar varor eller tjänster till kommuner, landsting, regioner, kommunala och statliga bolag samt statliga myndigheter skicka e-fakturor. Lagkravet gäller alla inköp som utförs av offentlig sektor efter den 1 april 2019, oavsett belopp. Avtal om inköp som slutits innan den 1 april omfattas inte.

Vad gäller efter 1 april 2019?

PDF-fakturor är inte godkända som e-fakturor. Fakturorna ska skickas enligt en ny elektronisk standard, om inte annan standard överenskommits. Den nya europeiska standarden som ska användas i Sverige är den så kallade PEPPOL BIS fakturan. Det finns möjlighet att använda PEPPOLs nätverk för kommunikation, det förenklar för både leverantörer och köpare.

Den 22 januari arrangerar DIGG-myndigheten för digital förvaltning, Sveriges kommuner och landsting och Upphandlingsmyndigheten ett webbsänt seminarium om den nya lagen.

Frågeställningar som tas upp under seminariet:

– Vad innebär lagkravet i praktiken? – Vad innebär det för mig som inte idag har möjlighet att sända e-fakturor? – Vad innebär det att en ny europeisk standard finns och hur förhåller sig den till Svefakturan som är brett använd i Sverige? – Vad är den nya kommunikationen PEPPOL?

Vi följer webbsändningen och det kommer också finnas möjligheter att ställa frågor via en chatt-funktion.

Plats? Folkets Hus Forshaga
När? Tisdag 22 januari 8.15 – ca 10.00 (vi inleder med drop-in frukost från 8.15, webbsändningen pågår 9.00 - 10.00).
Anmälan: Sker till asa.gertling@forshaga.se senast torsdag 17 januari.

Representanter från Ekonomienheten och Näringslivskontoret, Forshaga kommun finns på plats efter föreläsningen för att svara på eventuella frågor.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-01-07

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-03-21

  Skolskjuts för barn med växelvis boende


  Nu är det dags att söka skolskjuts för barn med växelvis boende. Ansökan gäller för ett läsår i taget. Senast den 10 maj 2019 behöver vi din ansökan för att eleven ska ha rätt till skolskjuts efter so...
 • 2019-03-21

  Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg


  Vi söker dig som tycker om att jobba med människor och vill semestervikariera på något av våra äldreboenden, inom hemtjänsten eller personlig assistans. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare -...
 • 2019-03-19

  Återhämtningsprogram för anhöriga i Forshaga kommun


  Som anhörig behöver man få möjlighet att fylla på sin egen energi med jämna mellanrum. Därför startas ett ”återhämtningsprogram” för dig som är anhörig. 

Sidan uppdaterad:

2019-01-10

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00