Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Invigning av IKT-rum och experimentstudio

Tisdag den 19 februari invigde vi vår experimentstudio och ett rum för informations- och kommunikationsteknik vid Dejeskolan. Testpatrullen Lova, Limone och Elias var på plats tillsammans med politiker, personal och media.

Verksamheten vänder sig till de äldre barnen i förskolan, grundskolans tidiga år, träningsskolan och fritids.

– Att köpa in digitalt läromedel är dyrt och förskollärarnas eller lärarnas kompetens inom digitalisering varierar, berättar Lisa Nordlöf. Lisa arbetar som utvecklingspedagog inom förskolan och en av dem som drivit projektet. För att ge barnen och eleverna den undervisning de har rätt till är det toppen att vi kunnat samordna det så här samtidigt som vi spar både pengar och miljö. Skolverket trycker på vikten av den digitala kompetensen i sina läroplaner, för att rusta barnen för vårt moderna samhälle.

Experimentstudion Labbet

I Labbet får barnen lära sig mer om naturvetenskap genom att testa olika experiment inom biologi, fysik, teknik och kemi. Det upplevelsebaserade lärandet bildar en helhet med teori, praktik, reflektion och handling.

Rum med informations- och kommunikationsteknik, IKT

Magiska golvet är ett interaktivt läromedel där bilden från en projektor skapar en virtuell värld på golvet där barnen styr olika spel genom att använda sin kropp. Här finns även en green screen som gör det möjligt för barnen att byta ut bakgrunden i filmer till olika miljöer så som hav, ängar, berg eller vad de vill.

Med hjälp av en green screen kan man göra häftiga filmer, till exempel där man svävar runt i rymden!

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-02-19

Sidan uppdaterad:

2019-02-19

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00