Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Har du ett barnbarn med särskilda behov?

Vi erbjuder en unik möjlighet för dig som är mor- eller farförälder till ett barnbarn med särskilda behov att träffa andra med liknande erfarenheter. Kursen hålls på Dömle herrgård 2-3 februari och är kostnadsfri.

Välkommen till Dömle herrgård 2-3 februari 2019 på en lunch-lunchutbildning! Du får möjligheten att lyfta dina tankar, känslor och funderingar samt fylla på med kunskap utifrån ett mor- eller farföräldraperspektiv.

Kursens innehåll

Dagarna bygger på ett antal teman som till exempel fakta kring olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, autismspektrumdiagnoser, före detta Asperger), sorg, stress, återhämtning och att hitta nya strategier. Vi kommer att växla mellan föreläsningar och gruppsamtal i större och mindre grupper.

Ni är viktiga

Ni är viktiga för både era barn och era barnbarn. De två böckerna ”Annorlunda barnbarn” och ”Du får väl säga som det är” beskriver på ett fint sätt behovet av att få ett eget sammanhang att lyfta de här frågorna i och det bekräftas också utifrån de vi träffar i våra verksamheter.

Kontakt

Eva Lehtonen, anhörigsamordnare i Forshaga kommun
Telefon: 054-17 23 58.
E-post: eva.lehtonen@forshaga.se

Carin Wallman, anhörigkonsulent i Karlstads kommun
Telefon: 054-540 55 14
E-post: carin.wallman@karlstad.se

Begränsat antal platser. Ingen kostnad. Anmälan är bindande.

Det här erbjudandet bygger på samverkan mellan bland annat Forshaga kommuns och Karlstads kommuns anhörigstöd och landstingets barn och ungdomspsykiatri, BUP.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-01-10

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-01-15

  Gör en insats för miljön, välj e-faktura


  Du som betalar fakturor till Forshaga kommun kan välja att betala via e-faktura. Det gör det enklare för dig, är kostnadsfritt och det är bra för miljön.
 • 2019-01-14

  Molly är bebis nummer 2000


  Att kommunalrådet hälsar på och uppvaktar alla bebisar födda i Forshaga kommun är en tradition som nu är inne på sitt 19 år. Sedan första uppvaktningen har besöken blivit många, närmare bestämt 2 000 ...
 • 2019-01-10

  Nominera representanter till näringslivsrådet


  Näringslivsrådet verkar för att få en naturlig koppling mellan kommun och näringsliv, och är viktig för att nå ett bra företagsklimat.

Sidan uppdaterad:

2019-01-11

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00