Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Badklåda vid Arnäs, Visten

Vi har fått in rapporter från badgäster som drabbats av badklåda vid badstranden Arnäs vid Visten.

Badklådan är inte smittsam från person till person. Parasiterna finns mest på grunt vatten och därför drabbas barn mer än vuxna. Badklåda eller simmarklåda är en ofarlig och självläkande parasitorsakad åkomma som kan drabba människan vid bad i sötvattensjöar. Åkomman orsakas av cerkarier – ett av larvstadierna hos en inälvsmask där sjöfåglar är huvudvärd och vissa sötvattensnäckor mellanvärd. Cerkarierna ger snabbt upphov till ett kliande utslag, som kan påminna om myggbett. Detta utslag brukar finnas kvar i ca 1 vecka.

Du kan läsa mer om badklåda på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-07-29

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-11-15

  Om senaste tidens vattenbrist i kommunen


  Orsaken till senaste tidens vattenbrist var två saker som råkade sammanfalla på ett olyckligt sätt: underhållsarbete i vattenverket och fel i leveransen av vatten ut i samhället. Här är förklaringen.
 • 2019-11-15

  Stort grattis till årets stipendiater


  Under mässan VAR DAGS LIV delades stipendier ut. Läs om vilka som fick ta emot stipendier och motiveringarna till detta.
 • 2019-11-14

  Var Dags Liv 2019


  Stort tack till alla besökare, utställare och övriga deltagare som gjorde mässan Var Dags Liv 2019 till en mycket uppskattad dag!

Sidan uppdaterad:

2019-07-29

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00