Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Diplomerad Fairtrade City-kommun

Under förmiddagen den 9 maj besöktes vi av Annelie Örtqvist från Fairtrade Sverige. Hon var i Forshaga för att dela ut ett diplom då Forshaga kommun har omdiplomerats som Fairtrade city. Diplomet togs emot av kommunalråd Per Lawén.

- Vi har tagit initiativ till att åter bli Fairtrade diplomerade, säger Per Lawén, kommunalråd i Forshaga kommun. Detta gör vi för att vi ska kunna påverka i rätt riktning. Det gäller att vi ställer krav vid upphandling av varor och tjänster så att de succesivt förbättrar arbetsvillkor och levnadsstandard. Det gäller att vi påverkar vår omvärld och våra invånare att ta detta ansvar. Vi tror på att följa ILO-konventionerna, och att ha en uppföljning så att de efterlevs kan göra skillnad. Kommunen har tydliga mål för ett långsiktigt, hållbart och ansvarstagande samhälle, så att vi inte lyfter över till kommande generation de problem som vi själva kan lösa idag.


Bakgrund

Diplomeringen skedde i samband med World Fairtrade Challenge som hålls mellan den 7-9 maj. Det är från början en kampanj som samlat deltagare i Sverige, men som nu klivit upp en nivå och blivit en global kampanj. 2017 fikade över 2 miljoner deltagare schysst i World Fairtrade Challenge. Syftet är att visa på att det gör skillnad för de människor som odlar och producerar våra varor.

Kontakt

Ulrika Thorén
Energi- och klimatrådgivare
Telefon 054-17 22 36

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-05-09

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

Sidan uppdaterad:

2018-05-09


Lina Wiklundh
kommunikatör
054-172213


Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00