Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Medborgarlöfte förlängt för ökad trygghet

Under kommunstyrelsens möte 19 december beslutades att förlänga polisens och kommunens medborgarlöfte ytterligare två år. Löften som tagits fram utefter synpunkter från invånare, och som bland annat innebär synligare och tillgängligare polis för invånare i vår kommun.

Medborgarlöfte 2017

Utefter brottsstatistik och de synpunkter som vi fick in från invånare genom trygghetsdialog tog Lokalpolisområde Karlstad tillsammans med Forshaga kommun under hösten 2016 fram konkreta aktiviteter att genomföra. Aktiviteterna bildade medborgarlöfte 2017 och delades in i vad polisen och Forshaga kommun lovade tillsammans (exempelvis utveckla informationsutbyte och samverkan i insatser mot ungdomar), polisens löften(exempelvis fotpatrullera med uniformerad polis, genomföra minst en trafikkontroll i veckan, erbjuda samtliga högstadieskolor besök och narkotika/alkoholinformation), och vad Forshaga kommun lovade (exempelvis arrangera föreläsningar för allmänheten om alkohol o narkotika, erbjuda ungdomar mötesplatser och aktiviteter under lov o helger, anlita väktare som åker runt i kommunen bland annat för att minska ungdomsfylleri). Under kommunstyrelsens möte 19 december redogjorde polisen och kommunens verksamheter vad som gjorts under året och konstaterar att merparten av medborgarlöftet infriats.

Medborgarlöfte 2018-2019

Forshaga kommun är ur polisiärt perspektiv en lugn och trygg plats, berättar Orla Kristoffersen, chef för Lokalpolisomåde Karlstad. Genom ett förlängt medborgarlöfte där narkotika- och alkoholrelaterad brottslighet prioriteras, fortsätter vi att arbeta för ökad trygghet.

Läs polisens och Forshaga kommuns medborgarlöfte härPDF

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2017-12-20

Orla Kristoffersen, chef Lokalpolisomåde Karlstad och Per Lawén, kommunalråd skriver under medborgarlöften som gäller 2018-2019.

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2017-12-20

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00