Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Utbilda dig till behandlingsassistent

Funderar du på att utbilda dig till behandlingsassistent? Hos oss finns möjlighet att läsa både på distans eller som närstudier på plats i Forshaga. Välkommen med din ansökan senast 16 april.

Utbildningen förbereder dig för psykosocialt arbete med vuxna och ungdomar med psykosocial-, missbruks- eller beroendeproblematik och/eller kriminalitet samt integrationsarbete. Efter fullgjord utbildning ska du kunna arbeta som behandlingsassistent med inriktning psykosocialt arbete såväl inom öppna/slutna institutioner som med behandling, stöd och hjälp under öppna former.

Heltidsstudier, 2 år

Utbildningen omfattar 400 yh-poäng, det vill säga 80 veckors heltidsstudier. Utbildningen organiseras i två olika former, som distans med obligatoriska närträffar eller som närstudier.

Distansutbildning: 30 platser
Bunden (närstudier): 27 platser

Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan är eftergymnasial, kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. För dig som studerande innebär det att din yrkeskunskap är aktuell och efterfrågad i arbetslivet när du är klar med utbildningen. Utbildningen ger en yrkeshögskoleexamen med benämningen Yrkeshögskoleexamen Behandlingsassistent.

Arbetsmarknad

Kompetensen som utbildningen leder till är eftertraktad, och efter utbildningen är studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden inom det sociala arbetsfältet. Branschen som helhet har också ett behov av att anställa fler män med adekvat utbildning samt personal med mångkulturell bakgrund. Enkäter till studerande 6 månader efter avslutad utbildning visar att ca 90 % har arbete inom området.

Mer information och ansökan

forshaga.se/yhlänk till annan webbplats

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-02-19

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.
 • 2018-12-11

  Visst vill vi ha en vit jul


  Missbrukar någon i din närhet alkohol eller andra droger? Vi på Trappan finns för dig om du vill ha någon att prata med.

Sidan uppdaterad:

2018-02-19

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00