Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Unga får utlopp för skaparlusten i drömsommarjobb

Just nu pågår ” Drömsommarjobbet Lustenrundan” i Forshaga kommun. Tre konstnärliga ungdomar har fått den unika chansen att jobba med sin egen konst. Konstverken ställs ut på Gamla Kraftstationen i Deje under Lustenrundan i augusti.

Forshaga kommun arrangerar återkommande Drömsommarjobbet, som ger idérika ungdomar chansen att skapa sitt eget drömsommarjobb. I år har tre konstintresserade ungdomar fått en unik chans: Under två veckor jobbar de med sin konst, får professionell handledning kring allt från skapande till arrangemang och slutligen ställa ut sin konst på Gamla Kraftstationen i Deje under Lustenrundan (25-26 augusti).

-Vi vill uppmuntra kommunens konstintresserade ungdomar till att arbeta med kultur. Vi pratar arrangörskap, marknadsföring och gör studiebesök hos konstutövare och däremellan jobbar ungdomarna med sin konst, säger Anna Nilsson, kultur- och fritidssamordnare.

Drömsommarjobbets första vecka innehöll föreläsningar och studiebesök på Not Quite i Fengersfors och Lars Lerins konsthall, Sandgrund i Karlstad, varvat med eget skapande. Under den andra veckan har de medverkande fått besök av konstnären Anna Andersson och jobbar nu vidare med sin konst.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-08-07

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-02-20

  Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg


  Vi söker dig som tycker om att jobba med människor och vill semestervikariera på något av våra äldreboenden, inom hemtjänsten eller personlig assistans. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare -...
 • 2019-02-19

  Invigning av IKT-rum och experimentstudio


  Tisdag den 19 februari invigde vi vår experimentstudio och ett rum för informations- och kommunikationsteknik vid Dejeskolan. Testpatrullen Lova, Limone och Elias var på plats tillsammans med politike...
 • 2019-02-18

  Aktiviteter på sportlovet


  Nästa vecka är det dags för sportlov och vi har i vanlig ordning samlat ihop en rad olika aktiviteter i ett sportlovsblad som delas ut till alla elever i grundskolan under veckan.

Sidan uppdaterad:

2018-08-07

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00