Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Unga får utlopp för skaparlusten i drömsommarjobb

Just nu pågår ” Drömsommarjobbet Lustenrundan” i Forshaga kommun. Tre konstnärliga ungdomar har fått den unika chansen att jobba med sin egen konst. Konstverken ställs ut på Gamla Kraftstationen i Deje under Lustenrundan i augusti.

Forshaga kommun arrangerar återkommande Drömsommarjobbet, som ger idérika ungdomar chansen att skapa sitt eget drömsommarjobb. I år har tre konstintresserade ungdomar fått en unik chans: Under två veckor jobbar de med sin konst, får professionell handledning kring allt från skapande till arrangemang och slutligen ställa ut sin konst på Gamla Kraftstationen i Deje under Lustenrundan (25-26 augusti).

-Vi vill uppmuntra kommunens konstintresserade ungdomar till att arbeta med kultur. Vi pratar arrangörskap, marknadsföring och gör studiebesök hos konstutövare och däremellan jobbar ungdomarna med sin konst, säger Anna Nilsson, kultur- och fritidssamordnare.

Drömsommarjobbets första vecka innehöll föreläsningar och studiebesök på Not Quite i Fengersfors och Lars Lerins konsthall, Sandgrund i Karlstad, varvat med eget skapande. Under den andra veckan har de medverkande fått besök av konstnären Anna Andersson och jobbar nu vidare med sin konst.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-08-07

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2018-08-07

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00