Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Temalekplats Anneberg

Förslaget Skeppsbrottet fick flest röster av tre förslag till utformning av en temalekplats på Anneberg. Av de kommentarer vi fick verkar det vara linbanan och studsmattan som många uppskattade.

Fram till den 8 januari har barn och föräldrar haft möjlighet att rösta på förslag till utformning av den nya temalekplatsen på Anneberg. För att informera om dialogen gjorde vi ett specialutskick till cirka 200 hushåll som ligger nära lekplatsen. Vi har även informerat i kommuntidningen Kontakten och här på hemsidan.

Utfallet av omröstningen blev som följer

Skogen 1: 22%
Skogen 2: 27%
Skeppsbrottet: 51%

Det var tre fina förslag till temalekplats och dialogen med kommuninvånarna har varit mycket uppskattad.  Vi har fått många positiva kommentarer om alla förslagen. Som vi tolkar dessa är det främst linbanan och studsmattan i förslaget Skeppsbrottet som många tyckte var bra.

Vi går nu vidare med leverantören av Skeppsbrottet för att diskutera detaljerna hur lekplatsen ska se ut. Arbetet med lekplatsen börjar efter vintern men redan inom kort kommer vi att gallra i skogen intill för att få mer ljus in på grönområdet. När markarbeten startar i vår kommer vi även att flytta pulkabacken längre in på området så att åkandet blir säkrare.

Tack alla som var med och röstade. Vi hoppas att alla - även de som röstade på de förslag som inte vann - kommer att bli nöjda med den nya lekplatsen när den står färdig i början av sommaren.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-01-11

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2018-01-11

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00