Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

2018-07-13
Bevattnings- och eldningsförbud
Bevattningsförbud i Forshaga kommun, gäller även abonnenter i Olsäter och norrut som får vatten från Hagfors kommun. Eldningsförbud gäller i hela Värmlands län.
Länk

Stor nationell försvarsövning i september

För att öka den militära förmågan kommer Försvarsmakten under perioden 11-29 september att genomföra övningen Aurora 17. Värmland berörs i mindre omfattning, störningar kan dock förekomma.

Aurora 17 är den första och största försvarsmaktsövningen i sitt slag på mer än 20 år. Samtliga militära stridskrafter och fler än 19 000 män och kvinnor, varav en fjärdedel från Hemvärnet, kommer att delta. Förband i hela Sverige beröras. Dessutom deltar militära förband från andra länder, något som både bygger gemensam säkerhet och ökar den svenska operativa förmågan. Ett flertal civila myndigheter deltar också. Länsstyrelsen Värmland deltar i Aurora 17 och följer de aktiviteter som genomförs i länet. 

Övningsområdet

Övningen kommer att genomföras i luften, på marken och till sjöss. Övningsområdet är hela Sverige, men främst berörs Mälardalen och Stockholm, området på och runt Gotland samt Göteborgsområdet.

Hur berörs vi i Värmland?

Värmland berörs i mindre omfattning, främst genom transporter genom länet. Det kan därför, vid enstaka tillfällen, förekomma störningar för ordinarie trafik. Buller från flygaktivitet och lågt flygande flygfarkoster kan förekomma i delar av länet. Hemvärn och bevakningsförband kan förekomma och både svensk och utländsk militär kan vara synlig i länet.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2017-09-05

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00