Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Miljööverenskommelser - för ett hållbart Värmland

Värmland står inför flera viktiga miljö- och klimatutmaningar. För att driva arbetet framåt och synliggöra kommunernas insatser så har Forshaga, med flera andra kommuner, skrivit under en miljööverenskommelse med Länsstyrelsen i Värmland.

Detta gjordes i samband med Värmlands miljö- och klimatdag den 20 mars, där kommunfullmäktiges ordförande Angelica Rage representerade Forshaga kommun vid signeringen tillsammans med landshövdingen Kenneth Johansson.

Miljööverenskommelsen är ett frivilligt, men ack så viktigt ställningstagande, där Forshaga kommun beskriver och åtar sig åtgärder som ska genomföras under perioden 2018-2020. Åtgärderna görs för att uppnå miljömålen och att anpassa sig till ett förändrat klimat.

Under 2017 har kommunerna tillsammans med länsstyrelsen jobbat fram fem olika fokusområden som särskilt viktiga. Hälsa och livsstil, Hållbart brukande av skog- och odlingslandskap, Hållbar vattenförvaltning, Hållbar samhällsplanering och Minska klimatpåverkan. Utifrån dessa fokusområden har Forshaga kommun tagit fram åtgärder som har processats hos både tjänstemän och politiker. 

Forshaga kommun åtar sig bland annat att börja jobba mer strategiskt med miljö- och klimatfrågan, arbeta för en fossilfri fordonsflotta, ta fram en VA-plan för hela kommunen och införa riktlinjer för miljö- och sociala krav vid våra upphandlingar.

Forshaga kommun vill vara med och jobba för en långsiktigt hållbar framtid, där miljööverenskommelsen är en viktig pusselbit.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-04-05

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2018-04-05

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00