Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Konst från Forshaga kommun i samlingsutställning

Just nu visas utställningen En brokig skara på Konsthall Spisrummet. Utställningen är ett samarbete mellan Värmlands kommuner, Region Värmland och landstinget. Två av verken är utlånade av Forshaga kommun - Siri Granfeldts konstverk "Studie" och Karin Broos konstverk som heter ”Den röda väskan”. 

Forshaga kommun har med stöd från Region Värmland det senaste året arbetat med en förstudie som handlar om att lyfta konsten i kommunerna, arbeta med konstsamlingarna, ta fram riktlinjer för hur konsten förvaltas och registreras samt tillgängliggöra och synliggöra konsten för fler. Denna utställning är en del av detta arbete.

Genom dialog, stort engagemang från alla kommuner, samverkan med Region Värmlands projektledare för samtidskonst och Konstenheten på Landstinget har ett gemensamt grepp tagits kring vikten av att inneha och förvalta en konstsamling.
 
Samlingarna speglar ett Värmländskt konstarv och det är av stor betydelse att kommuner fortsätter att uppdatera sina samlingar, att stötta samtidskonsten för att kunna vara en region som kan visa upp en levande samling. Konsten är till för oss alla!
 
Utställningen visas i Konsthall Spisrummet på centralsjukhuset i Karlstad och pågår till och med den 10 oktober 2018.

Varmt välkomna!

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-09-21

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00