Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Konst från Forshaga kommun i samlingsutställning

Just nu visas utställningen En brokig skara på Konsthall Spisrummet. Utställningen är ett samarbete mellan Värmlands kommuner, Region Värmland och landstinget. Två av verken är utlånade av Forshaga kommun - Siri Granfeldts konstverk "Studie" och Karin Broos konstverk som heter ”Den röda väskan”. 

Forshaga kommun har med stöd från Region Värmland det senaste året arbetat med en förstudie som handlar om att lyfta konsten i kommunerna, arbeta med konstsamlingarna, ta fram riktlinjer för hur konsten förvaltas och registreras samt tillgängliggöra och synliggöra konsten för fler. Denna utställning är en del av detta arbete.

Genom dialog, stort engagemang från alla kommuner, samverkan med Region Värmlands projektledare för samtidskonst och Konstenheten på Landstinget har ett gemensamt grepp tagits kring vikten av att inneha och förvalta en konstsamling.
 
Samlingarna speglar ett Värmländskt konstarv och det är av stor betydelse att kommuner fortsätter att uppdatera sina samlingar, att stötta samtidskonsten för att kunna vara en region som kan visa upp en levande samling. Konsten är till för oss alla!
 
Utställningen visas i Konsthall Spisrummet på centralsjukhuset i Karlstad och pågår till och med den 10 oktober 2018.

Varmt välkomna!

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-09-21

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2018-09-21

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00