Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Invigning av offentligt konstverk 

I Forshaga kommun har invånarna fått vara med i skapandet av ett offentligt konstverk. Den 5 maj invigs konstverket med tal, aktiviteter,tårtkalas och konstnärssamtal.

Under mitten av april har den värmländske konstnären Henric Thåg skapat en lekfull muralmålning vid multisportarenan i Forshaga. I höstas togs förslag in via mail och skisser på vad som skulle finnas med på konstverket Henric har nu skapat ett konstverk med detaljer från bland annat barnteckningar, Lustenbåtar och Fritidsbanken och förvandlat väggen till ett collage av mångas idéer.
Marie Hettwer, kulturutvecklare i Forshaga kommun, beskriver konsten som ett lyft för kommunen.
-Vi valde att anlita Thåg just för hans narrativa och illustrativa stil som vi anser blir ett bra komplement till BKfoxx fotorealism. Genom att gestalta just denna vägg knyter vi ihop det offentliga rummet kring Lärcenter visuellt med konst.
Henric Thåg var en av de lokala konstnärerna som Artscape jobbade med under The white moose project i Värmland. Daniel Wakeham, grundare av Artscape säger:
-Henric är en visuell historieberättare som ger liv åt en magisk vardag i sin konst. Helt klart en av de mest spännande svenska urbankonstnärerna just nu.

Välkommen på invigningen

Tid: Lördagen den 5 maj, kl. 11.00  Tal och tårta
Plats: Multisportarenan vid Forshaga Lärcenter (Malmgatan 2A, Forshaga) Vid regn, Torget på Lärcenter

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-05-02

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

Sidan uppdaterad:

2018-04-27

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00