Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Invigning av offentligt konstverk 

I Forshaga kommun har invånarna fått vara med i skapandet av ett offentligt konstverk. Den 5 maj invigs konstverket med tal, aktiviteter,tårtkalas och konstnärssamtal.

Under mitten av april har den värmländske konstnären Henric Thåg skapat en lekfull muralmålning vid multisportarenan i Forshaga. I höstas togs förslag in via mail och skisser på vad som skulle finnas med på konstverket Henric har nu skapat ett konstverk med detaljer från bland annat barnteckningar, Lustenbåtar och Fritidsbanken och förvandlat väggen till ett collage av mångas idéer.
Marie Hettwer, kulturutvecklare i Forshaga kommun, beskriver konsten som ett lyft för kommunen.
-Vi valde att anlita Thåg just för hans narrativa och illustrativa stil som vi anser blir ett bra komplement till BKfoxx fotorealism. Genom att gestalta just denna vägg knyter vi ihop det offentliga rummet kring Lärcenter visuellt med konst.
Henric Thåg var en av de lokala konstnärerna som Artscape jobbade med under The white moose project i Värmland. Daniel Wakeham, grundare av Artscape säger:
-Henric är en visuell historieberättare som ger liv åt en magisk vardag i sin konst. Helt klart en av de mest spännande svenska urbankonstnärerna just nu.

Välkommen på invigningen

Tid: Lördagen den 5 maj, kl. 11.00  Tal och tårta
Plats: Multisportarenan vid Forshaga Lärcenter (Malmgatan 2A, Forshaga) Vid regn, Torget på Lärcenter

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-05-02

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-01-21

  Lag om krav på e-faktura


  Från och med april 2019 är det lagkrav på att alla som levererar varor eller tjänster till kommuner, landsting, regioner, kommunala och statliga bolag samt statliga myndigheter ska skicka e-fakturor.
 • 2019-01-15

  Gör en insats för miljön, välj e-faktura


  Du som betalar fakturor till Forshaga kommun kan välja att betala via e-faktura. Det gör det enklare för dig, är kostnadsfritt och det är bra för miljön.
 • 2019-01-14

  Molly är bebis nummer 2000


  Att kommunalrådet hälsar på och uppvaktar alla bebisar födda i Forshaga kommun är en tradition som nu är inne på sitt 19 år. Sedan första uppvaktningen har besöken blivit många, närmare bestämt 2 000 ...

Sidan uppdaterad:

2018-04-27

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00