Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Hållbar handelsutveckling i staden

Den 22 november knöt vi ihop säcken i projektet Hållbar handelsutveckling i staden. Sju värmländska kommuner har under tre år samverkat för att få fler företag att öka sin digitala närvaro.

Duktiga föreläsare har genom föreläsningar och utbildningar gett sin syn och sin kunskap inom området vilket resulterat i att fler företag börjat använda digitala kanaler och verktyg i sitt dagliga arbete.

Projektet har hjälpt cirka 150 små och medelstora företag i Värmland, främst inom detaljhandeln, med kunskaper kring digitalisering. Målet är att företagen ska kunna bredda och utveckla sina verksamheter för en ökad tillväxt och överlevnad.

När kunderna blir mer digitala och väljer att handla online kräver det att även butikerna hänger med i utvecklingen. Till exempel kan butikerna utöka med showrooms och vara mer synliga på webben och i sociala medier.

- Den fysiska verksamheten måste möta den digitala världen utan att tappa bort att det finns en människa bakom varje kund, säger Kikki Neidre-Pedersen, projektledare för handel och centrumutveckling i Filipstad.

Annelies keramik och hobby är ett av många företag i Forshaga som deltagit i olika projektaktiviteter ägaren Annelie Norlén fick tillfälle att ge sin bild av projektet från scenen under slutkonferensen:

-Jag har bland annat fått hjälp att starta upp ett företagskonto på Facebook vilket generat en markant ökad försäljning. Jag är en stolt företagare i Forshaga och är väldigt tacksam för all hjälp jag fått säger Annelie Norlén, ägare till företaget.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-11-29

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-01-21

  Lag om krav på e-faktura


  Från och med april 2019 är det lagkrav på att alla som levererar varor eller tjänster till kommuner, landsting, regioner, kommunala och statliga bolag samt statliga myndigheter ska skicka e-fakturor.
 • 2019-01-15

  Gör en insats för miljön, välj e-faktura


  Du som betalar fakturor till Forshaga kommun kan välja att betala via e-faktura. Det gör det enklare för dig, är kostnadsfritt och det är bra för miljön.
 • 2019-01-14

  Molly är bebis nummer 2000


  Att kommunalrådet hälsar på och uppvaktar alla bebisar födda i Forshaga kommun är en tradition som nu är inne på sitt 19 år. Sedan första uppvaktningen har besöken blivit många, närmare bestämt 2 000 ...

Sidan uppdaterad:

2018-11-29

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00