Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Grattis alla stipendiater!

Under lördagens VAR DAGS LIV-mässa delades stipendier och mästarbrev ut. Läs vilka som fick ta emot stipendier och motiveringarna till detta.

Årets värdeskapare: Håkan Engmalm

Nominering:
Håkan är en varm och engagerad person som ställer upp för alla. Under branden i centrumhuset i Deje upplät han till exempel sitt vandrarhem för de drabbade - det visar på verkligt ansvarstagande.

Håkan är också en kulturpersonlighet som sprider värme och delaktighet både i Kulturhuset och på Deje vandrarhem. Hans goda ambassadörskap och äkta engagemang sprids även utanför kommunen då han utövar sitt eget konstnärskap.


Årets Stefan Holm-stipendie: Erik Tortensson & Jonatan Fors

Nominering:
I december 2017 åkte Erik Torstensson och Jonatan Fors, från Deje IK, till Göteborg för att delta på en uttagning för att spela fotboll på ISM Academy i Italien. Deras idrottsprestationer, ledarförmåga och engagemang tog dem vidare och drömmen blev till verklighet.

Under ett års tid ska de nu spela fotboll i Italien för att utveckla deras sportsliga talanger. Erik och Jonatan har visat att det går att nå sina drömmar även då en kommer från en liten klubb.

Årets Ungdomsledarstipendium: Lisa Buer

Nominering:
Lisa Buer har visat stort engagemang inom NSF:s scoutkår i Forshaga. Hon är lugn och trygg i sin ledarroll och en god förebild. 2015 fick hon en plats i föreningens styrelse där hon sedan dess varit aktiv.
Lisa ställer alltid upp vid föreningens olika arrangemang och läger - såväl inom som utanför kommunens gränser. Hon har länge varit med i scoutkåren och hennes person och ledarskap uppskattas av både yngre och äldre scouter. 

Årets Kulturstipendium: Annelie Norlén

Nominering:
Annelie Norlén vågade satsa på sin kreativa dröm. Hon startade sin kulturella verksamhet, Annelies Keramik och Hobby, och växte snart ur sin lokal då intresset för keramikmålning visade sig vara stort.
Annelie är en förebild som visar att k kulturen också kan ta plats inom näringslivet. Hon tänker utanför de traditionella ramarna och bjuder in både barn och vuxna till sina kurser för att de också ska få skapa och lära sig hantverket keramik och kallmålning.


Mästarbrev:

Salong Adam: Angelica Sandahl och Erika Stefansson
Hudvårdssalongen: Anna Skinnargård

Mästarbrev delas ut av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare. Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-10-08

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

Sidan uppdaterad:

2018-10-08

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00