Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Forshaga kommun - näst bästa miljökommun i Värmland 2018

För tioende året i rad rankar tidningen Aktuell Hållbarhet miljöarbetet i Sveriges kommuner. Forshaga kommun hamnar på plats 27 av landets 290 kommuner.

Forshaga hamnar återigen högt i kommunrankingen som en kommun som aktivt och strategiskt jobbar med miljö- och klimatfrågor. I Värmland hamnar vi på en andra plats efter Karlstad och klättrar från plats 41 till plats 27 i hela landet. I kommungruppen "pendlingskommuner nära större stad" placeras Forshaga på plats 1.

Aktuell Hållbarhet årliga kommunrankning mäter aktiviteter och ambition på miljöområdet i Sveriges kommuner. Frågorna i enkäten handlar bland annat om hållbara transporter, buller och miljökrav vid upphandlingar.

Trots variationer i enkätfrågorna har Forshaga de senaste åren legat högt, vilket är ett bevis på kommunens breda och långsiktiga miljöarbete. Vi arbetar aktivt och systematiskt för miljön på olika plan. Bland annat genom att minska klimatpåverkan från våra fordon, både genom att börja köpa in elfordon och handla upp laddstolpar för elbilar.

Även om Forshaga har legat högt upp de senaste tre åren finns det många utmaningar att fortsätta jobba med framöver, och siktet är självklart att bli ännu bättre.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-07-03

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2018-07-03

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00