Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Forshaga kommun - näst bästa miljökommun i Värmland 2018

För tioende året i rad rankar tidningen Aktuell Hållbarhet miljöarbetet i Sveriges kommuner. Forshaga kommun hamnar på plats 27 av landets 290 kommuner.

Forshaga hamnar återigen högt i kommunrankingen som en kommun som aktivt och strategiskt jobbar med miljö- och klimatfrågor. I Värmland hamnar vi på en andra plats efter Karlstad och klättrar från plats 41 till plats 27 i hela landet. I kommungruppen "pendlingskommuner nära större stad" placeras Forshaga på plats 1.

Aktuell Hållbarhet årliga kommunrankning mäter aktiviteter och ambition på miljöområdet i Sveriges kommuner. Frågorna i enkäten handlar bland annat om hållbara transporter, buller och miljökrav vid upphandlingar.

Trots variationer i enkätfrågorna har Forshaga de senaste åren legat högt, vilket är ett bevis på kommunens breda och långsiktiga miljöarbete. Vi arbetar aktivt och systematiskt för miljön på olika plan. Bland annat genom att minska klimatpåverkan från våra fordon, både genom att börja köpa in elfordon och handla upp laddstolpar för elbilar.

Även om Forshaga har legat högt upp de senaste tre åren finns det många utmaningar att fortsätta jobba med framöver, och siktet är självklart att bli ännu bättre.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-07-03

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-01-21

  Lag om krav på e-faktura


  Från och med april 2019 är det lagkrav på att alla som levererar varor eller tjänster till kommuner, landsting, regioner, kommunala och statliga bolag samt statliga myndigheter ska skicka e-fakturor.
 • 2019-01-15

  Gör en insats för miljön, välj e-faktura


  Du som betalar fakturor till Forshaga kommun kan välja att betala via e-faktura. Det gör det enklare för dig, är kostnadsfritt och det är bra för miljön.
 • 2019-01-14

  Molly är bebis nummer 2000


  Att kommunalrådet hälsar på och uppvaktar alla bebisar födda i Forshaga kommun är en tradition som nu är inne på sitt 19 år. Sedan första uppvaktningen har besöken blivit många, närmare bestämt 2 000 ...

Sidan uppdaterad:

2018-07-03

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00