Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Forshaga – en del av Karlstadsregionen

Nu gör solen comeback i Karlstads platsvarumärke och sprider sina strålar över hela Karlstadsregionen där kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil ingår.

Kommunerna i Karlstadsregionen kommer att använda det nya platsvarumärket i gemensam marknadsföring för bland annat näringsliv och besöksnäring. I övrigt kommer respektive kommun att använda sina egna grafiska profiler och logotyper.

– Vi måste samverka i Karlstadsregionen för att attrahera fler företag, besökare och konkurrenskraftig kompetens. Vi tjänar alla på att marknadsföra oss tillsammans istället för att varje kommun försöker synas var för sig säger Caroline Depui, kommundirektör i Hammarö kommun som är värdkommun för samarbetet i Karlstadsregionen.

Karlstads kommun har haft den glada solen, skapad av barnboksillustratören Lasse Sandberg, som sin logotyp sedan 1984. 2013 skapades platsvarumärket ˚Karlstad (grader Karlstad) som var fritt att användas av alla som ville marknadsföra Karlstad, inte bara kommunen. Men avsaknaden av solen var stor och nu är logotypen reviderad.

– Nu blir den glada solen fri att använda för de som delar våra värden och vill marknadsföra Karlstadsregionen. Karlstadsborna älskar sin sol och den är omtyckt och välkänd även utanför länet så det känns väldigt bra, säger Katarina Lindström kommunikationsdirektör i Karlstads kommun.

Läs mer om platsvarumärket härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-09-11

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-01-15

  Gör en insats för miljön, välj e-faktura


  Du som betalar fakturor till Forshaga kommun kan välja att betala via e-faktura. Det gör det enklare för dig, är kostnadsfritt och det är bra för miljön.
 • 2019-01-14

  Molly är bebis nummer 2000


  Att kommunalrådet hälsar på och uppvaktar alla bebisar födda i Forshaga kommun är en tradition som nu är inne på sitt 19 år. Sedan första uppvaktningen har besöken blivit många, närmare bestämt 2 000 ...
 • 2019-01-11

  Begränsad biblioteksservice 16-17 januari


  Den 16-17 januari uppgraderar biblioteken i Värmland sitt datasystem. Biblioteken i Forshaga och Deje kommer att hålla öppet som vanligt men med begränsad service. Det finns t.ex. ingen möjlighet att ...

Sidan uppdaterad:

2018-09-11

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00