Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Bevattningsförbud från 2 juli

Från och med den 2 juli införde kommunen  bevattningsförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att spola vatten utomhus, till exempel att vattna i trädgården med slang, tvätta bilen eller fylla pooler. Förbudet gäller tills vidare.

Värmeböljan och det faktum att det inte regnat på länge gör
att många vill vattna i trädgården, fylla pooler och kanske duscha litet extra. Det finns vatten i Visten, där vi hämtar vårt vatten från, men reningsverket klarar inte av att rena så mycket vatten som går åt till detta. Sedan vi införde bevattningsförbud så hinner vi fylla upp vattentornet under natten när förbrukningen är lägre.

Användning av vatten inomhus, s k hushållsanvändning, berörs
inte av förbudet och det går även bra att vattna i trädgården med vanlig vattenkanna. Bevattningsförbudet gäller även för abonnenter i Olsäter och norrut som får vatten från Hagfors kommun.

Beslutet gäller tills vidare.

Tips för att spara vatten

Visste du att en vattenspridare använder 150 liter vatten på 20 minuter och att ur en rinnande kran kommer det 6 liter vatten per minut? Alla behöver hjälpas åt med mottot ”många bäckar små” och här får du några tips:

 • Stäng av vattnet medan du borstar tänderna.
 • Diska inte under rinnande vatten
 • Tvätta bilen hos en tvätt som återanvänder tvättvattnet
 • Diska och tvätta med fulla maskiner
 • Ta korta och snabba duschar och stäng av vattnet i duschen när du schamponerar och tvålar in dig
 • Ställ en hink i duschen som du spolar vattnet i medan du väntar på att det ska bli varmt. Använd vattnet att vattna växter med.
 • Om du behöver spola länge för att få kallt vatten i kranen, fyll en tillbringare och ställ in den i kylen
 • Laga droppande kranar och rinnande toaletter

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-07-12

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-02-20

  Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg


  Vi söker dig som tycker om att jobba med människor och vill semestervikariera på något av våra äldreboenden, inom hemtjänsten eller personlig assistans. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare -...
 • 2019-02-19

  Invigning av IKT-rum och experimentstudio


  Tisdag den 19 februari invigde vi vår experimentstudio och ett rum för informations- och kommunikationsteknik vid Dejeskolan. Testpatrullen Lova, Limone och Elias var på plats tillsammans med politike...
 • 2019-02-18

  Aktiviteter på sportlovet


  Nästa vecka är det dags för sportlov och vi har i vanlig ordning samlat ihop en rad olika aktiviteter i ett sportlovsblad som delas ut till alla elever i grundskolan under veckan.

Sidan uppdaterad:

2018-07-27

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00