Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Bevattningsförbud från 1 juni

Från och med idag den 1 juni inför kommunen bevattningsförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att spola vatten utom hus, till exempel att vattn i trädgården, tvätt bilen eller fylla pooler. Förbudet gäller tills vidare.

Värmeböljan och det faktum att det inte regnat på länge samtidigt som växtligheten behöver mycket vatten gör att många vattnar i trädgården, fyller pooler och kanske duschar litet extra.

- Vårt vattenverk i Forshaga får jobba hårt för att hänga med, säger Stefan Melin, driftchef VA. Under natten när vattenuttaget normalt
är mindre, ska vi fylla våra reservoarer men det hinner produktionen inte med just nu. Det är viktigt att ha reserv i vattentornet att ta till när användningen blir större dagtid, när vi behöver underhålla vattenverket samt vid vattenläckor. Därför inför vi nu bevattningsförbud med omedelbar verkan.

Beslutet om bevattningsförbud gäller tills vidare. Förbudet gäller inte för den som har eget vatten och inte för boende i Olsäter där vi köper vatten från Hagfors.

Visste du att en vattenspridare använder 150 liter vatten på 20 minuter och att ur en rinnande kran kommer det 6 liter vatten per minut? Alla behöver hjälpas åt med mottot ”många bäckar små” och Stefan lämnar följande tips:

  • Vattna inte gräsmattan och begränsa övrig vattning i trädgården
  • Diska och borsta inte tänderna med rinnande vatten
  • Tvätta bilen hos en tvätt som återanvänder tvättvattnet
  • Diska och tvätta med fulla maskiner

Kontakt

Stefan Melin, driftchef VA
Telefon 054-17 20 34

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-06-01

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00