Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Anmäl dig till vårens föräldrakurser

Under våren kan vi erbjuda flera olika kurser för föräldrar. Vi utgår från ICDP/vägledande samspel som förenklat bygger på att hitta ett positivt förhållningssätt i bemötandet med barnen. Alla kurser är kostnadsfria.

Programmet bygger på modern forskning och ICDP är ett sätt att använda FN:s barnkonvention i praktiken. Alla kurser innehåller övningar, praktiska tips, filmer och diskussioner. (Förutom bokcirkeln).

 • Du blir stärkt i föräldrarollen
 • Du bygger upp ett mer positivt samspel med dina barn
 • Du får redskap att förebygga konflikter
 • Du som förälder kan ta upp frågor kring ditt barn och föräldraskapet

Vi kan nu erbjuda flera kurser att välja bland. Välj den som passar dig bäst. Alla kurser är kostnadsfria. Fika till självkostnadspris. Begränsat antal platser.

ICDP för dig med barn 11-17 år

Alltså tonår och början till tonår. Vi träffas på Familjecentrum vid sex tillfällen. Vi går igenom grunderna i ICDP/vägledande samspel, ser på filmer, diskuterar i små och stora grupper, praktiska tips och övningar.
Torsdagar klockan 18-20 med start 1 februari 2018
Anmälan: veronica.kindbom@forshaga.se

ICDP för dig som har barn 6-12 år med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Vi träffas i LSS-enhetens konferensrum på Slottsvägen 8a vid tio tillfällen. Vi går igenom grunderna i vägledande samspel/ICDP. Det kommer att ges mycket tid för att dela egna erfarenheter och frågor. Har man fritids och förskoleplats kan den användas under denna tid.
Tisdagar klockan 14-16 med start 30 januari 2018
Anmälan: eva.lehtonen@forshaga.se

Älskade förbannade tonåring

Den här kursen är för dig som är förälder till tonåring och har gått ICDP föräldrakurs tidigare och vill fortsätta träffa andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Kursen är utan ledare och sker vid sex tillfällen upplagd som en bokcirkel kring boken Älskade förbannade tonåring av Birgitta Kimber och Virginia Molgaard. Familjecentrum.
Torsdagar klockan 18-20 med start 1 februari 2018
Anmälan: veronica.kindbom@forshaga.se

ICDP för dig med egen psykisk ohälsa

För dig som är förälder med egen psykisk ohälsa. Mindre föräldragrupp om max sex deltagare. Ny grupp startar så snart den är fullbokad.
Anmälan: maria.sundholm@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-01-10

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2018-12-14

  Skol­inspek­tionens beslut efter tillsyn hösten 2018


  Under hösten 2018 har Skol­inspektionen genomfört regel­bunden tillsyn på Dejeskolan F-3 för att se om kommunen uppfyller de krav som ställs i lagar och regler för skolan.
 • 2018-12-14

  Simhallen har extraöppet på jullovet


  Nu kan du simma lugnt i jul. Simhallen har nämligen extra öppet på jullovet 2018-19. Så planera gärna in ett besök hos oss i mellandagarna. Vi har listat tiderna här nedan.
 • 2018-12-13

  Sophämtning jul- och nyårsveckorna


  Under jul- och nyårsveckorna hämtar Suez dina sopor på andra dagar än normalt. För att vara säker på att få din tunna tömd måste du ställa ut den i tid.

Sidan uppdaterad:

2018-01-10

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00