Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Hämtning

Enligt lag ska kommunen samla in och frakta bort sopor från hushåll och jämförligt avfall från verksamheter. Den 1 april 2018 byter vi entreprenör för hämtning av soporna.

Hushållssopor

Varje hushåll får ett grönt kärl att lägga soporna i. Kärlen finns i tre olika storlekar 190, 240 och 370 liter och soporna ska vara väl förpackade.

Från den 1 april 2018 hämtar hämtar Suez Environment alla hushållssopor på uppdrag av kommunen. Sopkärlen töms normalt var fjortonde dag. Hushållsavfallet körs till avfallsvärmeverket på Heden i Karlstad. Där förbränns avfallet och värme utvinns. Kommunen betalar en avgift till Karlstads Energi för att lämna hushållsavfallet på Heden.

Sophämtning Deje
Sophämtning Forshaga

Månadshämtning

Den som har en godkänd varmkompost, kan ansöka om månadshämtning hos miljö- och byggnämnden.  Bland våra e-tjänster finns mer information och blanketter.

Länk till e-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats


Sophämtning i samband med storhelger

Vid vissa storhelger kan hushållssoporna hämtas tidigare eller senare än normalt. Eventuell ändring annonserar Ragn-Sells om i lokala tidningar.

Sophämtning vid fritidshus

Kommunen hämtar latrin och sopor vid fritidshus perioden maj-september.

Sopor hämtas en gång var fjortonde dag och latrinet en gång per månad. Se länken nedan för mer information om hämtning och kostnader.

Information om sop- och latrinhämtning vid fritidshusPDF

Byte av abonnemang

Vill du byta abonnemang till ett större eller mindre kär? Hör av dig till oss så ordnar vi det. Det kostar inget att ändra abonnemang men du måste tvätta ditt gamla kärl innan vi levererar det nya.

Avfallsplan

Kommunfullmäktige beslutade 2017-02-14 om ny renhållningsordning för kommunen. Renhållingsordningen (avfallsplan och lokala föreskrifter för avfallshantering) avser åren 2017-2027.

Kontakt

Frågor om faktura, abonnemang
Tina Henriksson, telefon 054-17 22 09

Frågor om avgifter, sophämtning, abonnemang, latrin, byte av trasigt kärl, ändring av abonnemang
Hanna Risberg, telefon 054-17 23 62

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2018-03-16

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00